Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Vakantieparken Sauerland

Vakantieparken in het Sauerland
Het Sauerland, het land van de duizend bergen wordt het ook wel genoemd. Vele mooie dorpjes met oude vakwerkhuizen liggen verscholen in de dalen tussen de groene heuvels. Kleine stadjes met hun vaak eeuwen oude kerken en andere historesche gebouwen nodigen uit tot een bezoek. Binnen enkele uren rijden bent u in dit populaire gebied aangekomen. Ideaal voor een lang weekend weg of een korte vakantie. In het Sauerland zijn een aantal mooie vakantieparken gelegen.

De vakantiewoningen beschikken meestal over een complete inrichting.
De keuken is meestal voorzien van een magnetron of oven en een koffiezetapparaat. Tegenwoordig vaak ook een Senseo apparaat. Een koelkast behoort tot de standaard. Een vaatwasser daar in tegen niet.
De badkamer is voorzien van een douche en/of ligbad en in de luxere versies een sauna. In de gezellig ingerichtte woonkamer treft u een TV aan met alle bekende Nederlandse zenders. Optioneel zijn een DVD speler, een audioset is vaak wel standaard. Per type huisje varieert het oppervlak en het aantal slaapkamers. De meest gangbare huisjes bieden plaats aan 4 tot 6 personen. Daarnaast zijn er grotere uitvoeringen die geschikt zijn voor groepen van 8 tot 12 personen of meer. Naast centrale verwarming behoort een openhaard of houtkachel ook vaak tot de inrichting. Een eigen terras met tafels en stoelen maken de vakantiewoning compleet.

Zoals gezegd is het Sauerland in een vrij korte tijd te bereiken en daarom geschikt als regio om er even tussen uit te gaan. Het nodigt uit tot wandelen en fietsen. Voor kinderen is er ook genoeg leuks te doen. Ook op de vakantieparken zijn tal van activiteiten te doen.

Onderstaande vakantieparken zijn in het Sauerland te vinden:

>> Centerparcs Hochsauerland
>> Landal Winterberg


>> Steden en dorpen in Sauerland