Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Weekend weg arrangementen


Binnen een paar uur rijden bent u in een totaal andere omgeving. Het Sauerland leent zich daarom goed voor een kort verblijf in Duitsland. Een midweek of een weekendje Sauerland is dan ook zo geboekt. Zowel zomers als in de winter kunt u er terecht. In de wintermaanden is het Sauerland vaak sneeuwzeker zodat dan een weekend wintersporten tot de mogelijkheden behoort. In de overige maanden van het jaar kunt actief bezig zijn in de bossen of tussen de middelhoge bergen. Ook wat betreft historie en cultuur kan men er het nodige vinden. Het Sauerland staat bekend om zijn vele mooie wandelroutes. Het bergachtige gebied kent soms stijle gedeelten. Het verkennen op de fiets is daarom alleen weggelegd voor de meer geoefende fietsers en mountainbikers. Na een dag in de natuur actief bezig te zijn geweest is het fijn om s'avonds in een gezellig hotel lekker te eten en te drinken waarna u na een ontspannen bad te hebben genomen in een comfortabel bed geniet van uw nachtrust.
Veel hotels bieden speciale weekend arrangmenten aan. Wij hebben een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor u geselecteerd. Alvast een prettig weekend toegewenst.

Genieten van een weekendje Sauerland

Vakantiewoning in de Harz
Het Sauerland is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje Sauerland, een weekendje Winterberg bijvoorbeeld of zomaar om er even tussen uit te zijn. Het schitterende berglandschap nodigt uit tot wandelen en actief bezig zijn. Ook tal van andere activiteiten zijn in de hotels als in de omgeving te ondernemen. Op Sauerlandgids.nl is hierover van alles te vinden.

>> Steden en dorpen in Sauerland