Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Bad Wildungen

Niet alleen in het Waldecker Land is Bad Wildungen een bekende kurbadplaats, maar ver daarbuiten ook. Het mag zich rekenen tot de bekendste van Duitsland en ver daar buiten. Bad Wildungen ligt in het dal van de Wilde, een zijriviertje van de Eder omgeven door bosrijke bergen van het Waldecker Land. Van oudsher wordt de plaats druk bezocht om de heilzame werking van de baden en bronnen. De afgelopen jaren is welness erbij gekomen in het aanbod om te ontspannen.

Blik op Bad Wildungen


Geschiedenis en bezienswaardigheden Bad Wildungen

De eerste tekenen van het bestaan van Bad Wildungen zijn uit het jaar 800 en zijn vastgelegd in geschriften van het klooster van het huidige Bad Hersfeld. In 1242 ontving het stadsrechten. Naast bekendheid als kurplaats is Bad Wildungen ook een mooie stad met een prachtige altstadt met zijn nauwe straatjes en vele vakwerkhuizen. In dit oude gezellige stadsdeel is de St.Nikolaus kirche te vinden bekend om de fraaie altaarbeschildering. In het stedelijk museum wat in het hart van de altstadt te vinden is kan men kennis maken met de geschiedenis van Bad Wildungen. Aan de Brunnenallee, westelijk van de Altstadt zijn veel statige 19e eeuwse villa's gelegen waaronder het imposante Fürstenhof uit 1902 in neobarokke stijl gebouwd was vroeger een hotel, tegenwoordig een kliniek. Noordelijk van de binnenstad, aan de andere zijde van de Wilde ligt het slot Friederichstein op een heuvel. Het 17e eeuwse kasteel was vroeger de zomerresidentie van de vorsten van Waldeck. Tegenwoordig is er museum gehuisvest met onder meer historische wapens.

Marktplaats Bad Wildungen

Kuren en ontspannen in Bad Wildungen

Ten zuidwesten van de altstadt zijn de overbekende bronnen gelegen. Hier zijn de kurhotels en klinieken met hun heilzame baden te vinden. Zoals gezegd kent Bad Wildungen grote bekendheid als kuurplaats. Al in 1906 kreeg de stad het predicaat van Europees kuuroord en sinds 1990 heeft de stad het grootste kuurpark van europa. Het park telt 22 bronnen en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het mag duidelijk zijn dat de kuurfaciliteiten in Bad Wildungen van groot economisch belang zijn voor de de stad en omgeving. Die zelfde omgeving leent zich door de prachtige ligging uitstekend voor het maken van wandelingen en dagtochten.

Altstadt Bad Wildungen

>> Dorpen en steden in het Sauerland