Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Het Waldecker Land

De streek tussen de Diemel-Stausee, (die gedeeltelijk tot Nordrhein-Westfalen behoort) en de Edersee, in het noordwesten van de deelstaat Hessen, grenzend aan het Hoch-Sauerland wordt het Waldeckerland genoemd.

Het Waldeckerland is licht bergachtig overdekt met vrij dichte bossen afgewisseld met meren en weilanden. Het stadje Korbach is de hoofdplaats van het Kreis Waldeck wat ontstaan is uit het voormalige vorstendom Waldeck dat Arolsen had als residentie. De Hegekopf is met zijn 843 meter de hoogste top in de omgeving. Vlakbij ligt Willingen wat bekendheid geniet om de wintersportmogelijkheden. Het Waldecker Upland wordt dit deel van de regio genoemd en kent een wat ruw klimaat. Toch trekt de streek veel bezoekers en dat niet alleen in de winter. Vooral zomers is het goed toeven met haar gezellige stadjes, prachtige natuur en heldere meren.

Grote trekpleister is onbetwist de Edersee, een belangrijk watersportgebied wat zomers de nodige toeristen en dagjesmensen trekt. Hoog boven de Edersee is het stoere slot Waldeck van verre zichtbaar. Korbach en Bad Arolsen zijn beide bezienswaardige stadjes. Daarnaast is Warburg met zijn oude vestingmuren en goed bewaarde torens een bezoek waard. Romantisch is het stadje Fritzlar met zijn schilderachtige oude centrum en wilt u genieten van welness dan is de befaamde bronnenbadplaats Bad Wildungen een aanrader om te bezoeken. Aan de zuidzijde van het Waldeckerland is het Ederbergland te vinden. Het schilderachtige stadje Frankenberg wat hier midden in ligt is bezienswaardig en daarom een bezoekje waard. Tenslotte is in het dorpje Netze, ten noordoosten van Waldeck gelegen een mooie 13e eeuwse voormalige kloosterkerk te vinden. De Marienthal kirche herbergt enkele grafmonumenten van bewoners van het slot Waldeck. Ook in de kerk is een mooi gotisch altaar met in kleuren geschilderde heiligen erop te zien.

 

 

>> Dorpen en steden in Sauerland