Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Frankenberg

Franken berg is met bijna 20.000 inwoners de grootste stad van het Ederbergland aan de zuidwestrand van het Sauerland. Gelegen op de rechteroever van het riviertje de Eder werd het in de 13e eeuw gesticht door de landgraven van Thüringen. Het stadje herbergt een fraaie collectie vakwerkhuizen en heeft een mooie altstadt. De gotische Liebfrauenkirche werd gebouwd vanaf het jaar 1286 en is een bezoekje zeker waard. Tegen de zuidzijde van deze hallenkerk werd de Marienkapelle in 1380 gebouwd. Binnen in deze kapel is vooral het uit drie verdiepingen bestaande altaarretabel bezienswaardig. Dit geldt ook zeer zeker voor het fraaiste gebouw van de stad, het in 1509 gebouwde Rathaus. Deze met leistenen bedekte vakwerkconstructie is voorzien van maar liefst 10 torentjes. Frankenberg

Aan de Bahnhofstrasse 10 bevindt zich het voormalige klooster waar tegenwoordig het Heimatmuseum in gevestigd is. Door de goedbewaarde Altstadt is het plezierig wandelen. U komt door nauwe straatjes en steegjes. De resten van de oude stadsmuren zijn her en der te zien. Een prachtig uitzicht over de omgeving heeft u bij de citadel, even voorbij de Liebenfrauenkerk.

Frankenberg ligt in een mooie groene omgeving die uitnodigt tot actief bezig zijn. Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens het verkennen van de omgeving. Vele kilometers goede wandel en fietspaden zijn er tot hun beschikking.

>> Dorpen en steden in het Sauerland