Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Wintersport mogelijkheden in Sauerland

Skieen in Sauerland
Sauerland is voor Nederlanders die dichtbij op wintersport willen de snelst bereikbare regio waar dit mogelijk is. Voor wie graag dichtbij huis wil skiën of langlaufen is Sauerland zeker het overwegen waard, want binnen enkele uren rijden bent u eral. De skivoorzieningen zoals in de Alpen treft u er niet aan maar wel een fantastisch mooi gebied en meestal sneeuwzeker. Ook zijn de prijzen absoluut een stuk gunstiger te noemen. Met name de regio Willingen-Winterberg in het Hochsauerland is bekend als wintersportplaats met zijn vele skipistes en liften. De vele afdalingen naar beneden zijn geschikt voor elk niveau wintersporter. Ook kinderen en beginnelingen kunnen dus prima op de pistes terecht. Skilessen worden veel aangeboden en voor de huur van ski-attributen kunt u ook tercht bij de diverse shops.
Dit alles maakt het Sauerland tot een ideale wintersportlocatie voor een korte skivakantie, u bent er immers binnen enkele uren rijden.

Wintersport Winterberg

Hieronder treft u een opsomming aan van de bekendste skigebieden in het Sauerland.

Skiliftkarussell Winterberg: hoogte 580-840 meter. Ongeveer 28 kilometer aan skipistes in de gradaties makkelijk tot moeilijk. Stoeltjes- en sleepliften brengen u omhoog. U kunt er ook rodelen en er is een bobbahn. Voor de langlaufers is er maar liefst 220 km aan loipes beschikbaar. Voor elke wintersporter, van beginner tot gevorderd is hier wel wat te doen.
De Skiliftkarussell is een bekend skigebied in Duitsland en mag zich onder Nederlanders zeker het populairst genoemd worden. Wat wil je ook, slechts 316 km vanaf Utrecht, dus in enkele uren bereikbaar.

Skigebied Willingen: hoogte 590-830 meter. Ongeveer 18 kilometer aan skipistes in in de gradaties makkelijk tot moeilijk. U kunt met de gondelift, stoeltjeslift of de sleeplift de berg op. Er ligt ongeveer 100 kilometer aan goedgespoorde loipes klaar voor de langlaufers. Ook kunt er rodelen of een tochtje maken in een arrenslee.

De skigebieden in Sauerland beschikken over modern materieel zodat als er voldoende sneeuw ligt het bijna gegarandeerd is dat men hier beschikt over uitstekende voorwaarden om te kunen wintersporten. Ook de niet skiërs hoeven zich niet te vervelen. Er zijn vele winterwandelpaden te ontdekken in het Sauerland. Ook leuk om te doen, en na een wandeling te hebben gemaakt kan men ook gebruik maken van de après-ski of genieten van een winterdiner in één van de vele gezellige horecagelegenheden.

Op onderstaande websites kunt u terecht voor meer informatie over wintersport mogelijkheden in het Sauerland.
>> Meer informatie over wintersport in Winterberg


>> Steden en dorpen in Sauerland