Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Edersee

Edersee., ook wel Eder Stausee genoemd ligt aan de zuidrand van het Waldeckerland. Het meer is in 1912 ontstaan en is met een oppervlak van 1200 hectare één van de grootste meren van Duitsland. De dam die een lengte heeft van 400 meter is een paar kilometer ten zuidoosten van Waldeck te vinden. Naast het regelen van de waterstand in de rivier de Weser, wat voor belang is voor de scheepvaart is de energievoorziening van de Talsperre ook een belangrijke functie. Bij de dam zijn twee elektriciteitscentrales actief.

De Eder Stausee en directie omgeving zijn een belangrijk en bekend recreatiegebied. Het meer is populair als watersportgebied en trekt elke zomer weer veel watersporters en zwemmers. Langs de oevers zijn dan ook meerdere strandbaden, campings en hotels te vinden. Het varen met motorboten is niet toegestaan op het meer, hier staan hoge boetes op. In de zomermaanden is het wel mogelijk een rondvaart te maken over het meer op één van de speciale boten. Rondom het meer zijn enkele kleine dorpen gelegen die prima geschikt zijn als uitgangspunt voor het maken van wandelingen om de omgeving te verkennen. Herzhauzen, Vöhl en Waldeck zijn de bekendste.

Schloss Waldeck

Een bezoek aan het slot Waldeck mag ook niet ontbreken als u in de buurt bent. Hier is onder meer een museum gevestigd en is een deel van het complex open voor publiek. Vanaf het terras van het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over het meer in directe omgeving.

 

 

>> Dorpen en steden in Sauerland