Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Tijdens de herfstvakantie naar het bijzondere Sauerland

Ons vlakke land afwisselen met een wonderschoon berglandschap is eenvoudig. Op enkele uren rijden is het Sauerland te bereiken. Dit is een summum van natuurlijke overvloed. Glasheldere beken en bloeiende weiden worden afgewisseld met karakteristieke dalen en uitgestrekte bossen. Het is een prima bestemming voor bijvoorbeeld een herfstvakantie in het Sauerland.

Afwisselende landschappen

Het Sauerland, met haar uitnodigende natuur, biedt ook volop cultuur. In de pittoreske dorpjes en stadjes is te genieten van het Duitse leven. Ook het industriële verleden, met oude mijnen, oefent een mysterieuze sfeer uit. Kastelen en ruïnes maken het landschap af. De afwisselende landschappen zijn tijdens de herfstvakantie in het Sauerland gewoon prachtig.

Een bezoek tijdens de herfstvakantie meer dan waard

Vooral een herfstvakantie in het Sauerland spenderen is een prima optie. In dit seizoen zijn juist boswandelingen werkelijk een lust voor het oog. Drankjes, waaronder ook de beste bieren, zijn op de terrassen van elk dorpje te consumeren. Sauerland staat ook bekend om wintersport. Skiërs, snowboarders en alpine skiërs zijn er aan te treffen. Hun voorliefde voor fijne pistes en prachtige dalen worden door het Sauerland moeiteloos ingelost.

Maar bovenal staat het Sauerland bekend om haar ontspanningsmogelijkheden. In de geschiedenis neemt het Sauerland een bijzondere plek in, omdat men overtuigd was van de gezonde lucht in het gebied. Kuuroorden vestigden zich in dit gebied. Later volgde ook de wellness-parken. Vele steden hebben nu een officiële status als kuuroord. Deze voorzieningen zijn zeer aanbevelingswaardig. Met kundige service wordt elke klant in de watten gelegd.

Overnachtingen tijdens de herfstvakantie

Een herfstvakantie in het Sauerland is geschikt voor iedereen. De solo-reiziger, koppels en hele families of groepen kunnen er terecht. De overnachtingsmogelijkheden zijn legio. Luxe is uiteraard makkelijk te vinden, maar ook familiecampings of jeugdherbergen liggen verspreid over het Sauerland. Daarnaast is het ook mogelijk bij een boer te logeren, of een vakantiehuisje te betrekken. 

Een begrip als vakantiegebied

Het Sauerland is bekend bij Nederlanders, die hun weg naar het gebied weten te vinden. Met een hoogte die varieert van 210 tot 840 meter biedt het gelegenheden voor de avontuurlijke reiziger, maar ook aan mensen die van ontspanning houden. Wandelen en fietsen zijn activiteiten die horen bij een verblijf. De wandelroutes zijn fenomenaal, met routes door oude dorpjes of indrukwekkende natuurgebieden. De fietsliefhebber haalt zijn hart op: er zijn zeer uitgebreide fietsmogelijkheden. Van het vlakkere noordwesten tot het zuidoostelijke Hochsauerland.

Uiteraard bieden de stuwmeren activiteiten aan voor watersportliefhebbers. Het gebied is goed verzorgd en onderhouden en de gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Dat uit zich ook in Duitse maaltijden genuttigd bij een schilderachtig uitzicht. Eeuwenoude tradities hebben ervoor gezorgd dat kwaliteit in het gebied altijd gewaarborgd is. Met uitgestrekte natuur blijft het Sauerland een attractie van formaat.

>> Steden en dorpen in Sauerland