Sauerlandgids.nl

Welkom op Sauerlandgids.nl
Het online magazine over het prachtige laaggebergte Sauerland in Duitsland.

Sauerland informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Sauerland tips

Hotel zoeker

Vakantieparken

Mollseifen

Het gehucht Mollseifen is een deel van de gemeente Winterberg in het hoge Sauerland. Het dorp met net even meer dan 50 inwoners is een echt vakantieoord. Mollseifen ligt op 650 meter hoogte. Mollseifen is over de L721 te bereiken.

Mollseifen is in 1713 door graaf Graf Casimir zu Sayn-Wittgenstein gesticht. Het dorp is een absolute aanrader, want hier liggen uitgebreide wandelpaden in een bijna ongerept landschap met een afwisselende flora en fauna. Daarom is Mollseifen geliefd bij natuurliefhebbers. Het dorp heeft niet veel te bieden aan monumenten, maar de oude Mollseifer brug is een bezienswaardigheid. Deze boogbrug werd rond 1830 gebouwd. Vlakbij het centrum zijn de Opfersteine waar in de Napoleontische tijd in 1811 de inwoners de heilige mis opvoerden. In 1975, bij een grootscheepse gemeentelijk herindeling kwam Mollseifen bij de gemeente Winterberg.

De prachtige natuur rond Mollseifen waarin vele wandel- en fietspaden zijn aangelegd, biedt een aantrekkelijk reisdoel voor natuurminnaars. ’s Winters biedt de omgeving plaats aan de wintersporters. In Mollseifen kan uitgebreid gelanglauft worden en ook alpineskiën is in de directe omgeving goed mogelijk. Ondanks dat Mollseifen erg klein is, biedt het dorp toch voldoende overnachtingsmogelijkheden in een hotel, pension, vakantiewoning, camping en een natuurvriendenhuis.

>> Dorpen en steden in het Sauerland


Grotere kaart weergeven